Peter Morrens
10.11.21 — 19u
SLAC

Peter Morrens (°1965, BE) werkt aan een veelzijdig oeuvre, bestaande uit tekeningen, foto's, installaties en performances, waarmee hij vorm geeft aan zijn fascinaties voor sensualiteit, tijdsbeleving, seksualiteit, vernietiging, fetisjisme, onrust, ritme, omkering en overtreding. Zijn praktijk wordt gedreven door intuïtie: op een speelse, indringende manier vindt, selecteert en bewerkt hij beelden. De perceptie zelf, maar ook de precieze positie van de kijker staan ​​centraal in Morrens’ werk. Een beeld is datgene wat verschuift tussen kijker en werkelijkheid. Morrens herneemt heel vaak oudere werken om bewust de chronologie van zijn oeuvre te doorbreken. 
Peter Morrens is een kunstenaar die probeert verbindingen te maken, die je meeneemt in een wereld die bij wijlen absurd is, die de status van het kunstwerk in vraag stelt en gekenmerkt is door een labyrintische openheid, door een generositeit die de hand reikt naar andere makers.
In de hoedanigheid van verschillende personae – Peter Morrens, PM, Herman Smit, Point Blank Press – werkt de kunstenaar op uiteenlopende wijze aan verschillende series tekeningen, objecten en installaties. Zo is er altijd een gespannen, associatieve verbinding tussen de delen en het geheel, die – tijdelijk – een relatie aangaan met de ruimte en/of context.
  • In het kader van ENSEMBLE, een jaarproject met studenten resulterend in een tentoonstelling (mei-juni 2022 — SLAC) 
  • Taal: Nederlands
Gratis