EVERY ISLAND
03.02.23 — 19u
Cas-Co

Every Island is een ontwerpcollectief uit Brussel dat performativiteit in de ruimte onderzoekt door middel van efemere architecturen en installaties. 

Met ambiguïteit als ontwerpmiddel beschouwen we de ruimte als een scenografie voor overgangen, rollen, podia en betekenissen. Binnen elk project wordt materialiteit opgevat als een reminiscentie van verborgen herinneringen, beelden, sensaties.

Every Island werd begin 2021 opgericht door Alessandro Cugola (Verona, 1993), Caterina Malavolti (Milan, 1992), Damir Draganić (Sarajevo, 1991), Juliane Seehawer (Berlin, 1989), Martina Genovesi (Milan, 1991).

Tijdens een residentie in Cas-co Leuven heeft Every Island het onderhoud van de ruimte benaderd als een repetitieve handeling. Binnen de dwaasheid van een dergelijke handeling wordt een beeld dat niet echt bestaat uitgebeeld en opgevoerd. In dit proces kunnen we apathie ervaren, maar ook intimiteit, en de link met het menselijk lichaam. Binnen het onzichtbare doen vindt een bijna ongrijpbare maar wederzijdse uitwisseling plaats.
  • In het kader van een collectieve residentie van drie maanden bij Off the Grid in Cas-co en de opening van Every Island’s eindpresentatie.
  • Taal: Engels
Gratis