DARWIN T. CABRERA
11.03.21 — 19u
Cas-Co

Darwin T. Cabrera (°1995, Ecuador, woont en werkt in Antwerpen) werkt hoofdzakelijk met fotografie en video. Het vertrekpunt van zijn werk is de vraag wat een beeld tot een portret maakt. Is het de manier waarop mensen zich verhouden tot de lens of de act van het fotograferen zelf? Wat wordt er prijsgegeven en wat juist niet? Cabrera maakte portretreeksen van jonge mensen in het nachtleven, toevallige passanten op straat in Schaarbeek, mensen in publieke zwembaden, etc.

In zijn recente werk introduceert hij video en sequenties, die een tijdsgebonden en ruimtelijke dimensie aan zijn werk toevoegen. In een serie videoportretten van kinderen uit een voetbalploeg in een buitenwijk van Antwerpen, speelt hij bewust met de spanning tussen momentopname en tijdsverloop. 

Tijdens zijn N+1 residentie in Cas-co ontwikkelde Cabrera de reeks “Between Two Currents”.  Cabrera neemt de toeschouwer mee in zijn denkproces: hij observeert passanten en gebeurtenissen die zich in de openbare ruimte van Leuven ontplooien, tussen twee momentopnames in. Vluchtige interacties, interrupties, intimiteit, maar ook momenten van zelfreflectie, verheft hij tot portretten op de grens tussen foto en video.
  • Darwin T. Cabrera - Between Two Currents
  • Openingsuren van de tentoonstelling: 11.03 - 24.03
  • Telkens van woensdag tot zaterdag tussen 13u en 18u
  • In het kader van de opening Expo (11.03.21) Darwin T. Cabrera: Between Two Currents
  • Talk online op youtube (NL)
Gratis
Bekijk video hier