AN ROOVERS & FLORIS VANHOOF
12.05.22 — 19u
Cas-Co

Wandel-talk van de Kruidtuin tot BAC ART LAB waarin kunstenaars An Roovers en Floris Vanhoof spreken over hun installaties in het kader van de geluidskunstexpo Hear Here.

An Roovers (°1985) is een Belgische kunstenaar die sinds 2020 resideert in de Cas-co studio’s. Haar fascinatie voor natuur, traditie en geschiedenis vertaalt zich in een intuïtieve sculpturale praktijk dat zich best laat omschrijven als driedimensionale tekeningen. Aarde/klei is de grondstof voor Roovers haar persoonlijk minimalistische oeuvre dat zowel poëtisch als maatschappelijk geëngageerd is.
In haar lezing gaat Roovers dieper in op haar praktijk en het werk LAAN, een in-situ werk dat tijdens de geluidskunsttentoonstelling Hear Here in de Kruidtuin te vinden is. 

Floris Vanhoof is een veelzijdige Antwerpse mediakunstenaar en muzikant. Hij bouwt zelfgemaakte muzikale circuits en oude projectoren om tot installaties, expanded cinema, performances, films en muziekuitgaves. Door het ene medium in het andere te vertalen onderzoekt hij hoe onze perceptie werkt en hoe nieuwe perspectieven ontstaan. Voor de geluidskunstexpo Hear Here creëerde Floris Vanhoof in BAC ART LAB de installatie Antenna. Deze vleugelpiano gekroond met zeshoekige antenne wordt bespeeld door onzichtbare elektromagnetische stralingen, zoals radio- of smartphone-signalen. Met Antenna wilde Vanhoof een oud mechanisch instrument plaatsen in een tijdperk waarin alle dingen draadloos met elkaar verbonden zijn, en zien en horen hoe zo’n voorwerp daarop reageert. 
  • In het kader van de geluidskunsttentoonstelling Hear Here (23.04.22 - 06.06.22) 
  • i.s.m. Kruidtuin, Cas-co, BAC ART LAB en KU Leuven Dienst Cultuur
  • Taal: Nederlands
Gratis
Inschrijven