Anouk De Clercq
14.06.21 — 19u
STUK

Anouk De Clercq (°1971, BE) verkent in haar praktijk het potentieel van de audiovisuele taal om mogelijke werelden te creëren. Gefascineerd door dat wat achter de ‘realiteit’ ligt of tussen het zichtbare en de verbeelding, vindt haar werk een vorm in film, video, en tekst. 

In deze artist talk gaat De Clercq dieper in op haar praktijk en het werk dat ze toont in de tentoonstelling Wired for Empathy. De videoinstallatie One is ‘een film, een performance, een protestsong, een oproep tot actie, een belofte, een engagement, een plechtige onderneming, een oproep tot bewustzijn, een instructie, een standpunt tegen dwaasheid en afleiding, een kunst van grenzen, een actieve stilte, een moeilijke liefde. En een uitnodiging. Om zich te laven aan het leven op alle schalen. Om complexiteit te omarmen en in onze wereld te staan met passend levendig gevoel.’ 

Het werk van Anouk De Clercq werd reeds tentoongesteld in o.a. Tate Modern, Centre Pompidou, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, MAXXI, Centre d’Art Contemporain Genève, Ars Electronica en het Internationale Film Festival Rotterdam, en werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Illy Prize op Art Brussels in 2005 en de Prix Ars Electronica Honorary Mention in 2014. Anouk De Clercq is verbonden als gastdocent aan de afdeling Mediakunst van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. Ze is een van de oprichters van Auguste Orts, een productie- en distributieplatform van kunstenaarsfilms. 
  • In het kader van Artefact: Wired for Empathy
  • i.s.m. Interactieve Media – SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst
  • Talk: Nederlands

Gratis
Inschrijven