Angela Washko
18.02.21 — 20u
STUK

Angela Washko (°1986) is een Amerikaanse kunstenares en organisator die zich in haar praktijk toelegt op het creëren van nieuwe forums om te spreken over feminisme. Ze zoekt zo actief naar manieren om gesprekken te faciliteren tussen individuen en gemeenschappen met radicaal verschillende ideeën en meningen in een poging ruimte te creëren voor discussie, productieve onenigheid en complexiteit. Doorheen haar praktijk onderzoekt ze hoe machtsstructuren via media ingebed zijn in ons collectief bewustzijn. Haar werk neemt de vorm aan van performance (in videogames en in real life), acties, interventies, video games, videos, prints en boeken. STUK presenteert in haar eerste Europese survey tentoonstelling, Point of View, een overzicht van vier verzamelingen werken: The Council on Gender Sensitivity and Behavioral Awareness in World of Warcraft (2012-2016), Heroines with Baggage (2011-2014), BANGED (2015-2017) en The Game: The Game (2016-2019).

In haar online lezing zal Angela Washko dieper ingaan op haar praktijk en de werken in de tentoonstelling in STUK. De lezing eindigt met een interactieve play-through sessie van Washko’s feministische videogame over pick-up artists: The Game: The Game.  
  • Note: De lezing zal gehouden worden op Twitch.tv. Je ontvangt een link na je inschrijving. Je hebt geen Twitch account nodig om de lezing en de playthrough van The Game: The Game te volgen. Om tijdens de interactieve playthrough te kunnen deelnemen via de chatfunctie, moet je je wel registreren voor een gratis Twitch account.
  • In het kader van de opening Expo (18.02.21) Angela Washko: Point of View
  • Talk: Online op twitch.tv, Engels
Gratis
Bekijk video hier