Els Dietvorst
11.03.20 — 19u
SLAC

In haar sociaal gerichte werk maakt beeldend kunstenaar Els Dietvorst (°1964, BE)  gebruik van een breed scala aan media; sculpturen en installaties, tekeningen en teksten en recent ook video-installaties. Haar werk is gericht op de talloze vormen van sociale communicatie, interpersoonlijke relaties en conflicten, die ze tot uitdrukking brengt in opvallende sociaal-artistieke projecten, zoals ‘De terugkeer van de Zwaluwen’ in de Brusselse Anneessenswijk. 

Els Dietvorst behaalde een Master of Fine Art aan de LUCA School of Arts in Brussel. Sinds 2010 woont en werkt ze in Ierland. Vorig jaar won ze de prijs voor Anthropology and Sustainable Development op het internationale Jean Rouch festival in Parijs met haar film ‘I watched the white dogs of the dawn’. Op dit moment werkt ze aan een doctoraat: ‘Partisans of the real’ aan de Koninklijke Academie / Universiteit Antwerpen en in februari 2020 presenteert het M HKA haar eerste retrospectieve.
Lezing in het kader van / in the context of ECOLOGY after / beyond NATURE, een jaarproject met studenten resulterend in een / a year project with students culminating in an expo (7.05-30.05.’20)
Talk: Nederlands / Dutch spoken
Free