Chloe Op de Beeck
17.02.20 — 19u
STUK

Belgisch kunstenaar Chloé Op de Beeck (°1986, BE) werkt vanuit Antwerpen aan een oeuvre dat voornamelijk bestaat uit video, installatie en fotografie. In Artefact: Alone Together presenteert Op de Beeck Composition for Flora, Objects and Bodies; een nieuwe video-installatie waarvoor ze langdurig ging filmen in de plantentuin in Meise. Plantentuinen zijn, net zoals parken, voor Op de Beeck plekken waar mensen naartoe gaan om gezellig samen te zijn. Maar het zijn evenzeer plaatsen waar het eenvoudig is om alleen samen te zijn; plekken waar het fundamentele alleen-zijn draaglijk wordt. In haar lezing gaat Op de Beeck dieper in op de ideeën achter en totstandkoming van dit werk en haar kunstenaarspraktijk in het algemeen. 

Chloé Op de Beeck studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en Filmstudies aan de Universiteit Antwerpen. In 2017 en 2018 was ze resident aan het HISK in Gent. 
  • In het kader van / in the context of Artefact: Alone Together (13.02-01.03.’20) i.s.m. Interactieve Media – SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst
  • Talk: Nederlands / Dutch spoken
  • In gesprek met / in conversation with curator Bert Puype + Q&A

Free
Subscribe